Lemmy 500

Lemmy 500

Detta var en tävling utanför cupen och ett race jag såg fram emot.

För det första så var det en kvällstävling och det har jag inte testat förut och sen shyst musik på scen iform av SAXON och resteranda del av motörhead som en tribut till Lemmy Kilmister. 

Och sen var det V8 thunder cars final.

Det var ett j...a strul med 230 elen i depån grrrrr men annars så tyckte jag det var ok med tivoli marknadsknallar.

kvalet startade 1900 på fredagskvällen och jag kvalade in 15 av 18 hmmmm men jag körde ca 2 sekunder snabbare än cuptävlingen i Juni så det går åt rätt håll.

Jag hade justerat framvagnen och det hade gjort susen för nu var den överstyrd och det har den aldrig varit förut.

Racet var inte förrän på lörda kväll 1900 och det gick inget bra.

Vid starten låg jag bakom nr3 och han var inte specielt snabb på lamporna så jag fick göra ett litet lyft på gasen för att inte köra in i honom och sen gick det mesta fel .

I första kurvan var bilen väldigt understyrd ( justerade fjädrarna bak lite mkt) och jag åkte av banan lite men tog mig upp snabbt igen men jag har ingen koll om jag tappade nån plats men jag körde om 3 st de kommande varven MEN sen kändes bilen lite lös i bakvagnen så jag åkte in i depån och det visade sig att ett fäste för panhardstaget spruckit suck men bättre nu än under cup finalen på Knutstorp ring.

Så jag fick ägna mig åt lite pilsnerdrickande och vara publik under race 2 vilket var väldigt underhållande grymt race av återstående deltagare från Sverige, Finland och Danmark.

Det var tight racing lite överallt på banan både 2 och 3 i bredd in i kurva ett utan insidenter när det gick in 2 i bredd i kurva 1 och dom följdes åt genom kurva 2 och 3 hela vägen ut på bakrakan så var det hårresande racing precis som det ska vara.

Inga större missöden mer än att Lente eldade upp sin katt och det berode på att hallgivarna gett upp förmodligen på grund av värmen som motorn har en del kör utan kåpa till tändningen på grund av värmen och hallgivarna ger sig men risken är att det kommer in saker och förstör dom så istället och man får en massa oförbrända bensinånger i katten och den brinner upp iallafall.