Gelleråsen 2017

Stress Stress

Stress stress.
Jag kunde inte sluta jobbet vid lunch som jag hoppades på lite men bättre sent än vid 1600.
Hem en duch och skulle bara packa in sovsäck och förarutrustningen.......
Rullade iväg 15.00 något stressad ville ha lite tid på mig på Gelleråsen då jag tänkte kolla igenom och göra lite små justering på framvagnen för hemma har jag inget plant/rakt garage golv.
Jag hade räknat med att vara framme 19.30 åtminstånde och fått en liten stund på plattan.
Jag hinner åka 1 mil sen ser jag rök komma ifrån instrumentpanelen och vid sidan om mig och det börjar lukta bränd elkabel.....NEEEEJ VAD I HEXXXETE NU DÅ stänger av motor och huvudströmbrytare och rullar in mot kanten så trött på allt strul ser i mitt huvud fan jag lär inte kunna tävla imorgon. 
Konstaterar att den ena B+ kabeln  kommit i mot grenröret och orsakat lite kortiss även under stolen vid ett relä modell större är det brända kablar .....suck.....
Lyckas pilla isär kablarna till laddreläet och isolera om dom med silvertape och hade som tur var en snarlik kabel att ersätta B+ med plus en ringkabelsko det går juvägen det här .....
Det enda jag inte kunde fixa var säkringen på det där stora relät under stolen så jag var tvungen att hålla upp stolen samt hålla en biltema 13 nyckel mellan fästskruvarna och sen trycka på startkanappen...    voila den startar Och laddar.
Nu är klockan 16.30 och jag åker vidare och håller tummarna att jag åtminstånde kommer fram.
Anländer kl 21.30 helt slutkörd.
Det blir bara utlastning av bil och sen ett par kalla och umgås med dom andra legends förare/mekaniker så skönt att varva ner och få sig ett skratt eller två.
Lördag och RACEDAY går upp kl06.15 och hämtar kaffevatten till ingen nytta då jag glömt kaffet hemma.
Lite småfix på bilen och besiktning sen träning.
Träning gick inte så bra för jag hade lite dåliga bromsar på grund av att bromsbackjustering på vänster bakhjul vill skruva in sig lite. 
Dags för kval inga större förhoppningar på en framskjuten  placering  men bromsar har jag nu och kvalar in på tiden 1.22.381 pol har tiden 1.17.143
Har liksom inte nått klipp ut ur svängarna känns det som.
Märker imellanåt (lite för ofta) att här kunde jag köra fortare men min inlärningskurava är väldigt flat
Efter kvalet glider in i besiktingen för vägning och har 12 kg tillgodo och jag själv har tappat 2 kg sen förra året (nått positivt).
RACE 1 missar starten totalt ser inte lamporna ????? Bilen framför skymmer lamporna så jag blir omkörd av alla stackare som lyckats med bedriften att kvala sämre än mig.
Kommer ikapp och kör om en del plockar en å annan skalp men det höll på att luta riktigt illa när torstenson driftar i en sandfålla åker över banan i ett moln av sand och jord det sista jag ser av honom är att han är på högersidan av banan så jag håller till vänster och hoppas på att han stannar och inte kommer över på min sida.
Då sikten är OBEFINTLIG och att jag vet att det finns bilar bakom mig och jag står i princip still ....jag vet inte vad som finns 1 cm frammför mig.
I dett kaos blir jag omkörd av två st nr 8 och nån mer? hmmmm är det inte gulflagg?

Pratade med en om denna situationen efteråt och han reagerade på att det inte kom ut nån gulflagg.

Lyckas ta tillbaka nån placering iallafall.

Sliter som bara den att köra om Calmegård junior och ut på startrakan så får jag lite mer fart än honom men han blockar tufft till slut kommer jag om honom men konstaterar i kurva 1 att det var målgång .......så jävla snopet och slutar på en 15 plats och ett snabbaste varv på 1.20.712.

RACE 2 nu måste jag försöka hålla koll på lamporna men problem uppstår nämligen att bilen framför mig skymmer lamporna (igen)hmmm så jag glider över mot mittenlinjen så ja ser nått och denna gång är jag på hugget och tar nån skalp men i utgången av kurva ett är det bilar över allt och jag girar höger för att inte krocka och han snett framför gör samma sak vilket resultera att jag måste svänga ännu mer åt höger och det blir en rejäl sväng på gräset och jag kommer upp på banan bland dom sista utan att krocka.
Väldigt rörigt och värre blir det efter eje kurvan där torstensson och lente är ute och klipper gräset.
Jag måste ställa mig på hejdaren för att inte köra på lente då han kommer farande ifrån gräset på vänster sida och åker över till höger sida och det jag ser i ögonvrån är en orange bil som inte hinner stanna eller styra undan och kör på lente och jag ser hur den oranga bilen far upp i luften jösses ser inget roligt ut.
Har ett gäng fajter med brodin limata rydberg  och förmodligen nån mer kul som fan.
Men jag skull försöka köra om en på start och målrakan så jag tar lite höjd i sista kurvan och kommer lite för långt ut på vänstersidan och katastrofen är ett faktum snurrar i sandfållan men håller motorn vid liv och kommer upp på banan men tappat massor.
Tar mig i mål på en 13 plats med snabbaste varv 1.21.308
Nu blir det att kolla igenom allt inför nästa race som är på solvalla ihop med stcc och kommer bli ett grymt race.
Lite funderingar jag går med nu är hur ska jag hitta ca 165 meter per varv som jag tappar i snitt på Gelleråsen?
Först måste jag fixa garagegolvet så jag får en plan yta blir troligtvis en bra början vi får se på kanonloppet i Augusti om jag lärt mig nått.